Begrafenisondernemers: hier leest u er alles over!

De begrafeniswereld is een dynamische sector, waar de ontwikkelingen zich in snel tempo opvolgen. De variatie op het gebied van soorten uitvaarten, grafstenen, rouwvervoer en de mogelijkheden als u voor crematie kiest, zijn enorm. En dat kan het ook lastig maken om, als particulier, een keuze te maken uit de vele opties die door moderne begrafenisondernemingen aangeboden worden. Bent u op zoek naar informatie over actuele ontwikkelingen in de begrafenissector? Wilt u alles weten over het werk van begrafenisondernemers? Dan is dit blog ideaal voor u. Hier kunt u terecht voor informatieve artikelen over alles wat er speelt in de uitvaartbranche. Doe uw voordeel met de informatie en kom geregeld even terug om te kijken of er nieuwe blogs zijn gepost!

Een persoonlijke uitvaart organiseren: nuttige tips & adviezen

Rouwdiensten Blog

Een uitvaart is altijd een persoonlijke gebeurtenis, maar niet elke uitvaart is daarmee ook een persoonlijke uitvaart. Persoonlijke uitvaarten zijn de afgelopen jaren in ons land steeds gewilder geworden. Uitvaarten met een persoonlijke tint kenmerken zich door hun unieke karakter, een intieme sfeer tijdens een crematie of begrafenis en een afscheid dat een persoonlijke invulling krijgt. Maar hoe kun je je eigen uitvaart, of die van een geliefde, op een slimme manier persoonlijk en uniek maken? In dit artikel lees je de beste tips en adviezen voor het organiseren van een zo persoonlijk en warm mogelijk afscheid.

De locatiekeuze & het rouwvervoer zijn belangrijke aandachtspunten

Twee cruciale punten van aandacht om een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken, zijn de gekozen locatie voor het afscheid en het type rouwvervoer. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een standaard locatie te nemen als plek voor de uitvaart, zoals een rouwcentrum of uitvaartcentrum. Maar wil je een begrafenis of crematie écht persoonlijk maken, dan kun je beter voor een bijzondere plek kiezen. Houd je van heet strand? Dan is bijvoorbeeld een strandtent als afscheidslocatie een idee. Of kies voor een afscheid in een fraai middeleeuws kasteel of in een villa.
Met het soort rouwvervoer dat je kiest, kun je ook een statement maken en een uitvaart persoonlijker maken. Qua rouwvervoer zijn de mogelijkheden de afgelopen decennia veel groter geworden. Ben je bijvoorbeeld motorfanaat, kies dan voor een uitvaart op motoren. Ook uitvaartfietsen of rouwvervoer per koets maken de ceremonie intiemer en geven deze een uniek karakter. Ook een Tuk Tuk of een rouw bus - bijvoorbeeld een klassiek Volkswagen bus - behoort vandaag de dag tot de mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer. Kortom: er is qua rouwvervoer veel mogelijk, dus verdiep je goed in alle soorten vervoer die er zijn en maakt hiermee jouw uitvaartplechtigheid nog persoonlijker dan deze al is.

De kist, urn en rouwbloemen

Kies je voor een begrafenis of crematie, dan kun je in beide gevallen jouw persoonlijke uitvaart verder vormgeven. Bij begrafenissen worden de laatste jaren steeds vaker gepersonaliseerde kisten gebruikt, die de uniciteit van de overledene benadrukken en deze volledig tot hun recht laten komen. Zo kun je kiezen voor een veelkleurige kist, de kist versieren met spulletjes van jezelf die jouw dierbaar zijn of kiezen voor een speciale vormgeving. Maak zeker ook gebruik van fotomateriaal of beeldmateriaal bij de kist, zodat je nog meer intimiteit creëert. Hetzelfde kun je natuurlijk doen bij een crematie, door te kiezen voor een unieke urn en deze op een decoratieve en persoonlijke plek te zetten. Met rouwbloemen, ten slotte, kun je de uitvaart nog unieker maken. Er is qua rouwbloemen namelijk enorm veel mogelijk.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Ellen Stutje Uitvaartzorg.

Delen  

28 juni 2021