Posts

Uitvaartcentrum: wat gebeurt hier & welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig?

Rouwdiensten Blog

Tegenwoordig zijn er, als je je eigen uitvaart wilt vastleggen, veel mogelijkheden om een eigentijdse, moderne of juist een klassieke uitvaart te organiseren. Naast zaken als het rouwvervoer, de kaarten die je gebruikt en het type uitvaart (begrafenis of crematie), is het soort uitvaartcentrum waar je voor kiest een belangrijke factor om het afscheid in stijl en respectvol te laten verlopen. Wat gebeurt er precies in uitvaartcentra? En welke opties heb je als cliƫnt als je een uitvaartcentrum zoekt die aan jouw wensen kan voldoen?

26 juli 2021

De uitvaartverzorging vastleggen

Rouwdiensten Blog

Het overlijden van een naaste is een aangrijpende gebeurtenis. Ondanks dat we er allemaal tijdens het leven wel een of meerdere keren mee worden geconfronteerd, is het een nare en drukke periode. Er komen veel problemen op je af. Dat is zeker het geval als er niets geregeld zou zijn. Daarom is het belangrijk dat je je uitvaart, voordat je komt te overlijden, geregeld hebt. De kosten die voor een begrafenis of crematie gerekend worden zijn hoog.

7 juli 2021

Een persoonlijke uitvaart organiseren: nuttige tips & adviezen

Rouwdiensten Blog

Een uitvaart is altijd een persoonlijke gebeurtenis, maar niet elke uitvaart is daarmee ook een persoonlijke uitvaart. Persoonlijke uitvaarten zijn de afgelopen jaren in ons land steeds gewilder geworden. Uitvaarten met een persoonlijke tint kenmerken zich door hun unieke karakter, een intieme sfeer tijdens een crematie of begrafenis en een afscheid dat een persoonlijke invulling krijgt. Maar hoe kun je je eigen uitvaart, of die van een geliefde, op een slimme manier persoonlijk en uniek maken?

28 juni 2021

Aandachtspunten bij het zoeken van het beste crematorium

Rouwdiensten Blog

Vroeger was de dood behoorlijk taboe en een gespreksonderwerp dat mensen liever links lieten liggen. De afgelopen decennia is het tij op dit vlak gekeerd. Over crematies en begrafenissen wordt steeds opener gepraat. En ook zijn er meer mensen die tijdig, nog voor hun vijftigste levensjaar, hun uitvaart in orde willen maken en goed willen laten vastleggen. Kies je ervoor om je later te laten cremeren, dan is het kiezen van een goed, professioneel en betrouwbaar crematorium een belangrijk aandachtspunt.

28 juni 2021

Het regelen van een uitvaart

Rouwdiensten Blog

We weten dat we allemaal een keer komen te overlijden. Daarbij is het overlijden van een van je naaste personen een heftige gebeurtenis. Tijdens het overlijden kun je als nabestaande onverwachts geconfronteerd worden met problemen. Zorg ervoor, voordat je komt te overlijden, dat alles voor de uitvaart goed is geregeld. Het is niet verstandig om je nabestaanden te laten zorgen voor je begrafenis of crematie en de kosten die daarbij komen kijken.

23 juni 2021